Донаторска конференција

 Коначан списак донација за Србију који је достављен мисији Републике Србије при ЕУ у Бриселу можете преузети са следећег линка:

 

Списак донација са донаторске конференције

 

Донаторска конференција за Србију и Босну и Херцеговину  за обезбеђивање додатних средстава за отклањање последица катастрофалних поплава које су погодиле ове две земље одржана је у Бриселу на министарском нивоу 16. јула, у организацији Европске комисије, Француске и Словеније.

 

Циљ донаторске конференције био је да се прикупе средства за опоравак и обнову подручја која су тешко настрадала од поплава у Србији и Босни и Херцеговини.

 

Уз обезбеђивање међународне финансијске помоћи, Донаторска конференција ће допринети и поспешењу сарадње у спречавању и отклањању последица природних катастрофа у региону.

 

На Донаторској конференцији представљен и Извештај о процени потреба за опоравак и обнову поплављених подручја сачињен  у периоду од 10. јуна до 10. јула 2014. године по званичној методологији за процену потреба Европске уније, Уједињених нација и Светске банке. Извештај су сачиниле мешовите радне групе ресорних министарстава Владе РС и експертских тимова међународних организација којима је координисала Канцеларија за помоћ и обнову поплављених подручја.

 

Према Извештају који је Влада Србије усвојила 15. јула 2014. године , процена укупних потреба за опоравак је 1,345 милијарди евра.

 

Закључке са донаторске конференције у ПДФ фајлу на српском језику можете преузети овде, а на енглеском језику можете преузети са следећег линка:


http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/fule/docs/speeches/20140716_conclusions.pdf

 

  Закључци са Донаторске конференције за Србију и Босну и Херцеговину

 

 

Преузмите брошуру на српском и енглеском језику:

 

Солидарност враћа наду - Поплаве у Србији какве се не памте - Мај 2014Solidarity brings back hope - Unprecedented floods in Serbia - May 2014

 

Погледајте документарни филм о катастрофалним поплавама у Србији: