Прес материјал

16. октобар 2014.

Почиње релизација програма помоћи Црвеног крста Србије

 

У четвртак, 16. октобра 2014. године почиње релизација програма помоћи поплављенима у организацији Црвеног крста Србије. У оквиру овог програма, биће пружена помоћ свим носиоцима правоснажних решења из категорија 3, 4 и 5 оштећености стамбених објеката.

Реализација програма почиње у Обреновцу поделом сетова за репарацију стамбених објеката и породичних хигијенских пакета за задовољење двомесечних потреба. У оквиру овог програма, обезбеђена је и исплата новчане помоћи у висини динарске противвредности ЕУР 210 за све носиоце правоснажних решења 3, 4. и 5. категорије у свим срединама погођеним поплавама у мају 2014. године.

Црвени крст Србије захваљује Канцеларији за помоћ и обнову поплављених подручја Владе Републике Србије на сарадњи и свој пруженој помоћи у идентификацији потенцијалних корисника помоћи коју је обезбедио Црвени крст.

Саопштење за јавност Црвеног крста Србије можете преузети овде:

 

 Преузмите документ  Саопштење за јавност

 


 

10. октобар 2014.

Београд, 10.октобар 2014. године – Саопштење за јавност Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја у вези донацијe владe Италије можете преузети овде:

 

 Преузмите документ  Саопштење за јавност

 


 

9. октобар 2014.

Београд, 9.октобар 2014. године – Саопштење за јавност Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја у вези донација влада Ажира, Индонезије, Албаније и Бугарске можете преузети овде:

 

 Преузмите документ  Саопштење за јавност

 


 

26. септембар 2014.

Београд, 26.септембар – Материјал са брифинга за новинаре у Влади Србије у ПДФ фајлу можете преузети овде:

 

 Преузмите документ  Обнова у бројкама

 


 

Београд, 30.јул – Материјал са брифинга за новинаре у Влади Србије у ПДФ фајловима можете преузети овде:

 

 Преузмите документ  Резултати рада – два месеца
 Преузмите документ  Списак донација са донаторске конференције

 


 

09. јул 2014.

Извештај о процени потреба за опоравак и обнову поплављених подручја сачињен је у периоду од 10. јуна до 10. јула 2014. године по званичној методологији за процену потреба Европске уније, Уједињених нација и Светске банке. Извештај су сачиниле мешовите радне групе ресорних министарстава Владе РС и експертских тимова међународних организација којима је координисала Канцеларија за помоћ и обнову поплављених подручја.

 

Према прелиминарном Извештају, процена укупних потреба за санацију и обнову је 1,345 милијарди евра. Поменути Извештај биће представљен и на Донаторској конференцији 16. јула 2014. године у Бриселу.