Privrednici iz Pazove grade kuće u Bajinoj Bašti

Fondacija Pazova za najugroženije doniraće kompletan građevinski materijal potreban za izgradnju deset porodičnih kuća, uključujući stolariju, sanitarije, materijal za izolaciju i zanatske radove. Procenjuje se da će vrednost donacije iznositi oko 20 miliona dinara jer će kuće biti građene dobrovoljnim radom.

 

Stambeni objekti biće izgrađeni za deset porodica u Bajinoj Bašti koje su ostale bez kuća usled dejstva klizišta. Opština Bajina Bašta obavezala se da će obezbediti stručan nadzor nad izvođenjem radova, sve neophodne dozvole za izgradnju, kao i da će grubi radovi biti završeni u roku od 55 radnih dana.

 

Fondacija „Pazova za najugroženije“, u okviru svoje inicijative sakupljanja sredstava za pomoć, sanaciju, obnovu ili novu gradnju domova za građane iz područja zahvaćenih poplavama sakupila je do sada oko 59 miliona dinara. Predviđa se da se ovim sredstvima može

finansirati izgradnja oko 30 novih kuća iz nekoliko opština, a aktivnosti oko izgradnje će biti dogovarane i koordinirane sa Vladom Republike Srbije i Kancelarijom za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

 

Fondaciju ''Pazova za najugroženije'' su osnovali staropazovačka lokalna samouprava, privrednici, preduzetnici i građani, brojni Pazovčani pobuđeni na solidarnost i humanost i motivisani da konkretno pomognu.