Pres materijal

16. oktobar 2014.

Počinje relizacija programa pomoći Crvenog krsta Srbije

 

U četvrtak, 16. oktobra 2014. godine počinje relizacija programa pomoći poplavljenima u organizaciji Crvenog krsta Srbije. U okviru ovog programa, biće pružena pomoć svim nosiocima pravosnažnih rešenja iz kategorija 3, 4 i 5 oštećenosti stambenih objekata.

Realizacija programa počinje u Obrenovcu podelom setova za reparaciju stambenih objekata i porodičnih higijenskih paketa za zadovoljenje dvomesečnih potreba. U okviru ovog programa, obezbeđena je i isplata novčane pomoći u visini dinarske protivvrednosti EUR 210 za sve nosioce pravosnažnih rešenja 3, 4. i 5. kategorije u svim sredinama pogođenim poplavama u maju 2014. godine.

Crveni krst Srbije zahvaljuje Kancelariji za pomoć i obnovu poplavljenih područja Vlade Republike Srbije na saradnji i svoj pruženoj pomoći u identifikaciji potencijalnih korisnika pomoći koju je obezbedio Crveni krst.

Saopštenje za javnost Crvenog krsta Srbije možete preuzeti ovde:

 

 Preuzmite dokument  Saopštenje za javnost

 


 

10. oktobar 2014.

Beograd, 10.oktobar 2014. godine – Saopštenje za javnost Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja u vezi donacije vlade Italije možete preuzeti ovde:

 

 Preuzmite dokument  Saopštenje za javnost

 


 

9. oktobar 2014.

Beograd, 9.oktobar 2014. godine – Saopštenje za javnost Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja u vezi donacija vlada Ažira, Indonezije, Albanije i Bugarske možete preuzeti ovde:

 

 Preuzmite dokument  Saopštenje za javnost

 


 

26. septembar 2014.

Beograd, 26.septembar – Materijal sa brifinga za novinare u Vladi Srbije u PDF fajlu možete preuzeti ovde:

 

 Preuzmite dokument  Obnova u brojkama

 


 

Beograd, 30.jul – Materijal sa brifinga za novinare u Vladi Srbije u PDF fajlovima možete preuzeti ovde:

 

 Preuzmite dokument  Rezultati rada – dva meseca
 Preuzmite dokument  Spisak donacija sa donatorske konferencije

 


 

09. jul 2014.

Izveštaj o proceni potreba za oporavak i obnovu poplavljenih područja sačinjen je u periodu od 10. juna do 10. jula 2014. godine po zvaničnoj metodologiji za procenu potreba Evropske unije, Ujedinjenih nacija i Svetske banke. Izveštaj su sačinile mešovite radne grupe resornih ministarstava Vlade RS i ekspertskih timova međunarodnih organizacija kojima je koordinisala Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

 

Prema preliminarnom Izveštaju, procena ukupnih potreba za sanaciju i obnovu je 1,345 milijardi evra. Pomenuti Izveštaj biće predstavljen i na Donatorskoj konferenciji 16. jula 2014. godine u Briselu.