Nakon završene fasade i nabavljene opreme, završena rekonstrukcija enterijera Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“

Proteklih godina fasada dečje bolnice se više puta rušila i otpadala, a bilo je i problema sa olucima koji su podlivali i pretili da ugroze temelje. Prvi put od 1924. godine, kada je izgrađena Univerzitetska dečja klinika „Tiršova“, završena je detaljna rekonstrukcija fasade, stolarije i terasa vredna pola miliona evra.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U toku su i radovi na obnovi enterijera, odnosno hirurških, pedijatrijskih i hematoloških ambulanti, u vrednosti od milion evra. Radovima na enterijeru postojeće dečje klinike značajno će se unaprediti zdravstvena zaštita dece.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za potrebe Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“ je nabavljen i najmoderniji aparat za magnetnu rezonancu, vredan preko 1,1 milion evra, koji je u oktobru 2017. pušten u rad.

 

Pored magnetne rezonance u „Tiršovu“ je isporučeno i više od 100 najsavremenijih uređaja vrednih blizu 5 miliona evra koji će unaprediti rad klinike, ali i lečenje pacijenata ne samo u Srbiji već i u regionu. Izgrađena je potpuno nova angio sala sa opremom za elektrofiziologiju srca na kojoj će se, po prvi put u Srbiji i regionu moći da sprovode dijagnostičke i terapijske procedure aritmije kod dece.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pored potpuno nove angio sale u "Tiršovu" je stigao i fluoroskopski rentgen, pokretni rentgen, C luk, ultrazvuk, laparoskopski luk, mašine za anesteziju i ostala najsavremenija oprema.