Za unapređenje sistema za zaštitu od poplava 800.000 evra

Premijer Vučić se zahvalio Vladi Italije i Grasu na izdvojenoj značajnoj količini novca, kojom pomažu izgradnju objekata za zaštitu poplava u Srbiji.

On je tom prilikom najavio da će na sledećoj sednici Vlade Srbije biti formirana Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjem, koja će se baviti obnovom oko 3.000 objekata javne namene, među kojima su predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, domovi zdravlja, bolnice, ambulante, gerijatriski domovi, domovi za decu...

Blagojević je nakon potpisivanja rekao da će uz pomoć donacije biti unapređena infrastruktura na sedam lokacija u te četiri opštine i da je donacija način da se bitno unapredi bezbednost građana i njihove imovine u tim opštinama.

Blagojević je zahvalio italijanskoj ambasadi, kao i Vladi i narodu te zemlje, koji su odvojili sredstva za velikodušnu donaciju u današnje vreme, kada se Evropa suočava sa brojnim izazovima.

 

Izvor: Tanjug

"Ne smemo da dozvolimo da se bavimo posledicama elementarnih nepogoda kada one počnu da pune naslovne strane, jer je tad kasno, već moramo da se trudimo da sistem deluje preventivno", poručio je Blagojević.

Kako je rekao, dejstvo prirode ne možemo da sprečimo, ali štetne posledice možemo da učinimo manjim.

Blagojević je naveo da se pripremaju i sistemske promene, te da je mnogo novca obezbeđeno i za obnovu postojećih struktura, ali i za nabavku nove opreme.

"Ne smemo da dopustimo da nam se ponovi situacija iz maja prošle godine i radimo sve da više ne gledamo unazad, žaleći što nismo sprečili štetu", rekao je Blagojević.