Vesti

20 Februar 2017, 16:20

Zadatak države da brine o budućnosti dece


Vrbas, 20. februar 2017. godine – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska Osnovne škole "Petar Petrović NJegoš" u Vrbasu, koja bi trebalo da bude kompletno rekonstruisana, da je đacima neophodno obezbediti najbolje uslove za učenje.

Vučić je prilikom obilaska škole Petar Petrović NJegoš u Vrbasu rekao da će u njenu rekonstrukciju biti uloženo više od 47 miliona dinara, te da će biti obnovljene sve sanitarije, vodovodne i druge instalacije, kao i stolarija. 

 

Predsednik Vlade je istakao da je u Vrbas došao zbog rekonstrukcije pomenute škole, koja je važna kao i svaka beogradska škola i treba da ima iste, ako ne i bolje uslove za nastavu.

 

Vučić je podsetio na to da je u oktobru otpočela obnova 234 objekta, od čega 106 obrazovnih ustanova u više od 130 gradova i mesta.

Imamo više novca u budžetu nego ranije zahvaljujući radu, strpljenju i poštovanju građana Srbije, kao i činjenici da smo sproveli teške mere, istakao je on i dodao da zato danas novac može da bude uložen u škole. Vučić je ponovio da će država, koliko je u njenoj moći, unaprediti položaj prosvetnih radnika, koji će biti zadovoljniji nego pre.

Predsednik Vlade je ponovio da se mora voditi računa o čitavoj Srbiji i svakom njenom pojedincu, a posebno o budućnosti dece.

Osnovna škola "Petar Petrović NJegoš" u Vrbasu, koja postoji od 1951. godine i u kojoj se školuje skoro 500 đaka, biće obnovljena sredstvima iz budžeta preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. 


?>