Vesti

12 Decembar 2014, 16:12

Uručeni ključevi za još 39 novih kuća u Obrenovcu


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić uručili su danas ključeve 39 novih kuća porodicama u Obrenovcu čiji su domovi uništeni tokom majskih poplava, a koje su izgrađene iz donacija Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kuvajta

OBRENOVAC, 12. decembra 2014. - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić uručili su danas ključeve 39 novih kuća porodicama u Obrenovcu čiji su domovi uništeni tokom majskih poplava, a koje su izgrađene iz donacija Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kuvajta.

 

Iz donacija UAE izgrađeno je 14 kuća, a iz donacija Kuvajta 25, a sve su opremljene belom tehnikom koju je poklonila kompanija Gorenje.

 

Donacijom iz Kuvajta u Obrenovcu se gradi 25 tipskih kuća, sve su po 65 kvadratnih metara, a u njih će se useliti 37 članova porodica.

Ukupna vrednost donacije je 400.000 evra, a donator je Država Kuvajt kroz Društvo crvenog polumeseca te zemlje.

 

Nikolić je prilikom uručenja ključeva 39 kuća u Obrenovcu, rekao da dobročinstvo koje su pokazali Kuvajt i Ujedinjeni Arapski Emirati tim državama nije bilo potrebno, one imaju novac za svoj narod, ali ovo je bio primer kako jedan dobar narod, kao što je srpski, i dobra uprava, mogu da obezbede da ljudi iz sveta shvate da nije samo njihova nevolja velika, da postoji i tuđa nevolja", rekao je Nikolić.

 

Srpska nevolja je tada bila svetska nevolja i tako se svet prema njoj poneo, rekao je Nikolić i dodao da je ponosan što su dve velike prijateljske zemlje Srbije pomogle, te da se nada da ćemo sa njima sarađivati i razvijati ekonomske odnose.

 

Podsetila je da ta organizacija radi projekte za 19 brana u Srbiji kako bi bila otpornija na nove poplave ukoliko do njih dođe.

Događaju su i prisustvovali i ministar odbrane Bratislav Gašić, ministar privrede Željko Sertić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktor kancelarije za obnovu Marko Blagojević.