Vesti

12 Mart 2016, 08:12

Ulaganje u obrazovanje investicija u budućnost


Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas tokom obilaska novoizgrađene Osnovne škole "Rajko Mihajlović" u selu Kalinovac da će se školski objekti obnavljati u svakom gradu u Srbiji i da će uslovi za đake biti bolji.

Vučić je tom prilikom istakao da je izgradnja škole u ovom selu kod Uba koštala približno devet miliona dinara.

Premijer je prethodno danas obišao i Osnovnu školu "Milan Munjas" u opštini Ub, gde je prisustvovao potpisivanju ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji ove škole, koji je vredan 21,4 miliona dinara.

On je objasnio da je ovim ugovorom predviđeno da se do početka naredne školske godine poprave krov i delovi poda škole, ali i da se rekonstruišu toaleti, kao i da se izgradi jedan za decu sa invaliditetom.

 

Ugovor o rekonstrukciji matične zgrade škole, izgrađene 1982. godine, a koju pohađa 1.139 učenika, među kojima su i deca sa invaliditetom, potpisali su predsednik opštine Ub Darko Glišić i direktor „Eksport univerzala“, izvođača radova, Aleksandar Nikolić.

Premijer je ukazao na to da radove finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, a sredstva potiču iz Fonda solidarnosti EU. 

On je takođe ukazao na to da je predviđeno da radovi počnu 1. juna ove godine i da budu završeni do početka septembra.

OŠ "Milan Munjas" dobila je od Ministarstva omladine i sporta lopte za fiskulturnu salu.

Škole su obišli i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić.