Vesti

12 Jun 2017, 13:12

U Gornjem Milanovcu otvoren nov objekat Hitne pomoći


Novi objekat službe Hitne pomoći Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu otvoren je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vrpcu su svečano presekli ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević i direktor Doma zdravlja Aleksandar Civović.

Podrumske prostorije Doma zdravlja adaptirane su za potrebe Hitne pomoći, pa će ta služba, umesto 80 kvadrata na spratu Doma zdravlja, koristiti novih 390 kvadrata.


Ispred objekta uređen je i prilaz, što će olakšati prijem pacijenata. Radovi su trajali dva meseca, a posao vredan oko 17 miliona dinara finansirala je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Ovde je hitna pomoć imala 80 kvadratnih metara, a danas 390 kvadratnih metara najmodernijeg prostora, čistog i uređenog. Nedostaju još dve-tri sprave za koje će sutra biti prebačen novac. Dobiće još jedno vozilo za više od 60 sela u gornjemilanovačkoj opštini", rekao je Vučić.


Predsednik je konstatovao da su izgradnju zgrade Hitne pomoći, kao i škola i svega ostalog u drugim mestima, ljudi dočekali sa skepsom.


On je dodao da u ovom trenutku širom Srbije ima 297 objekata koji su, ili urađeni ili su u pripremi za obnovu i izgradnju.


"Ovaj objekat vredeo je gotovo 17 miliona dinara, a ostali objekti ovde su vredeli mnogo više, da ne govorim šta znači 30 kilometara auto-puta od LJiga do Čačka, kroz ovu opštinu. To će omogućiti dolazak investitora, a siguran sam da će neka u budućnosti biti i u Gornjem Milanovcu", rekao je Vučić.


?>