Vesti

24 Februar 2016, 22:24

Sve škole i ambulante će biti obnovljene


Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas prilikom obilaska radova na obnovi zgrade Mašinske škole u Svilajncu, koja je oštećena u majskim poplavama 2014. godine, da će Vlada obnavljati škole i bolnice svuda gde je to zaista potrebno.

Vučić je istakao da naša zemlja nema dovoljno obrazovanih i stručnih kadrova, zbog čega mora da menja sistem školstva i da razvija dualno obrazovanje.

On je ukazao na to da kroz strane kompanije već počinje da funkcioniše dualno obrazovanje u Srbiji, uz napomenu da i domaće kompanije moraju da krenu sa istim programom kako bi bile uspešnije.

Prema njegovim rečima, vrednost radova na obnovi zgrade Mašinske škole u Svilajncu, koji bi trebalo da budu završeni početkom marta, iznosi 31 milion dinara.

Do sada je završena prva faza, koja je obuhvatala obnovu fasade škole, izolaciju, zamenu stolarije i rekonstrukciju prizemlja, dok će u okviru druge faze biti rekonstruisan krov, promenjene električne instalacije i obnovljen prvi sprat.

Radove na ovoj školi, pored premijera, obišli su i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

Vučić je nakon posete ovoj obrazovnoj ustanovi prisustvovao potpisivanju Ugovora o početku radova na obnovi ambulante u Kušiljevu.