Vesti

28 Mart 2016, 14:28

Sanacija zdravstvenih i obrazovnih ustanova u Valjevu i Koceljevi


28. mart 2016. godine – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Valjevu da će država nastaviti obnovu škola i domova zdravlja širom Srbije, uz napomenu da je za to potrebna podrška, pomoć i energija pozitivnih ljudi, koji će ujedinjeni raditi na boljoj budućnosti zemlje.

Vučić je u Divcima, kod Valjeva, prisustvovao otvaranju nove ambulante, čiju je izgradnju finansirala Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, iz sredstava Fonda solidarnosti EU.

On je tom prilikom rekao da je izgradnja ovog objekta koštala 9,5 miliona dinara, uz podsećanje na to da su radovi počeli krajem decembra prošle godine, i da je investitor JP "Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva".

Prema njegovim rečima, u ovoj zdravstvenoj ustanovi, sedam dana nedeljno, radiće lekar, za čiji je smeštaj obezbeđena kuća, koja se nalazi pored ambulante.

Premijer je velikom broju okupljenih građana obećao da će i putevi u tom mestu biti sanirani i izgrađeni u dogovoru sa lokalnom samoupravom, i najavio da će biti obnovljen sanitarni čvor u školi i saniran teren lokalnog fudbalskog kluba OFK "Divci".

Otvaranju nove ambulante prisustvovali su i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić.

Vučić je potom obišao i Medicinsku školu "Dr Miša Pantić" u Valjevu, gde je prisustvovao potpisivanju ugovora za obnovu zgrade ove obrazovne ustanove.

On je tom prilikom izneo podatak da vrednost radova na sanaciji škole iznosi približno 17 miliona dinara, bez PDV-a, i precizirao da je rok za završetak radova 90 kalendarskih dana.

Na svaki mogući način nastojaćemo da poraste životni standard, koji znači veća primanja, bolje škole, puteve, domove zdravlja i da to građani konačno vide i osete, naglasio je premijer.

On je podsetio na to da je u poslednjih mesec dana obišao 25 škola i bolnica, i dodao da planira da poseti više od 1.000 takvih objekata u toku ove godine.

 

Vučić je, govoreći o obnovi pomenute medicinske škole, rekao da će objekat biti okrečen, urađeni novi prozori, rekonstruisan tavan i krov, ali i toaleti, koji nisu bili u tenderskoj dokumentaciji.

Tokom posete, premijer je razgovarao sa učenicima, kojima je poručio da će uskoro imati bolju, lepšu i sigurniju školu.

Direktor škole Aleksandar Maravić upoznao je premijera sa činjenicom da je zgrada sagrađena 1906. godine, pri čemu medicinska škola u toj zgradi radi od 1965. godine.

Vučić je danas obišao i radove na adaptaciji i sanaciji objekta Zdravstvene ambulante u Draginju, u opštini Koceljeva.

 

On je tim povodom podsetio na to da i ove radove, čija je vrednost procenjena na pet miliona evra, finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, iz sredstava Fonda solidarnosti EU.

Premijer je posetio i Osnovnu školu "Mića Stanojlović" u Koceljevi, gde je razgovarao sa učenicima, kojima je poručio da će imati bolju i uređeniju školu i da je na njima samo da vredno uče.

Tom prilikom je potpisan i ugovor o obnovi ove obrazovne ustanove, za šta je izdvojeno 15 miliona dinara, a radovi će početi od 4. aprila, i trajaće 45 dana.