Vesti

01 Avgust 2014, 13:01

Predsednik Srbije uručio ključeve porodicama u Ubu


Beograd, 1. avgusta - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i njegova supruga Dragica uručili su danas ključeve novoizgrađenih kuća članovima tri porodice u opštini Ub, čije su kuće uništene u majskim poplavama.

 

Kuće porodica Nikolić, Marković i Gavrić u selima Liso polje i Brgule izgrađene su i opremljene sredstvima Fondacije "Dragica Nikolić".

 

Porodici Nikolić u Liso polju sanirana je stara kuća od 67 kvadrata i urađena nova montažna od 90 kvadrata i saniran je poljoprivredo ekonomski objekat.

 

Predsednik Srbije poručio je da on i njegova porodica imaju obavezu da se sve vreme njegovog mandata, a i nakon toga, urade sve što mogu da bar nekome olakšaju život. 

 

On je rekao da je Fondacija "Dragica Nikolić" donirala oko 3,6 miliona evra u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i kriznim fondom da se kuće obnavljaju. 

 

Predsednik je rekao da će sve kuće koje je Fondacija "Dragica Nikolić" obećala da će izgraditi i obnoviti, a biće ih oko 400, biti završena do kraja leta i da niko neće dočekati zimu van svojih domova.

 

Predsednik Srbije uručio  ključeve porodicama u Ubu

Supruga predsednika Nikolića, Dragica Nikolić rekla je da je fondacija ispunila obećanje dato pre nepunih mesec dana. Ona je precizirala da fondacija trenutno radi na kompletnom renoviranju 14 kuća i na delimičnoj adaptaciji 180 kuća.

 

"Verovatno će biti još kuća za adaptaciju, a trenutno imamo tačna imena i adrese 180 ljudi kojima treba renovirati kuće", rekla je Nikolić i podsetila da je fondacija donirala 3,6 miliona u robi, lekovima, građevinskom materijalu, pumpama.

 

Domaćin Željko Nikolić, rekao je novinarima da su poplave uništile ne samo njegovo domaćinstvo već i živinu i stoku, ali da će uz pomoć Fondacije "Dragica Nikolić" i predsednika opštine Ub, mnogo lakše prevazići velike probleme.

 

Porodici Marković u Brgulama renovirana je stara kuća od 28 kvadrata i napravljena nova montažna, dok je porodici Gavrić izgrađena montažna kuća od 67 kvadrata, a donirani su i blokovi i cement za novi poljoprivredno ekonomski objekat.

 

Izvor: Tanjug


?>