Vesti

23 Jul 2014, 15:23

Potpisan ugovor za izgradnju kuća iz donacije Kuvajta


Ugovor za izgradnju 25 stambenih objekata za pogođene poplavama iz donacije države Kuvajt potpisan je u ponedeljak 21. jula, u sedištu Ambasade Države Kuvajt u Beogradu.

 

Ugovor su potpisali, sa kuvajtske strane, privremeni otpravnik poslova Ambasade Države Kuvajt u Beogradu gospodin Halil Al-Enezi i zamenik predsednika Upravnog odbora ''Društva Crvenog polumeseca'' Kuvajta gospodin Anvar Al-Hasavi, a sa srpske strane generalni direktor firme ''Negal Company'' Vladimir Krivokuća, koja će biti izvođač radova na ovom projektu.

 

Ugovor je potpisan u prisustvu generalnog direktora ''Društva Crvenog polumeseca'' Kuvajta gospodina Abdul Rahmana Al Oun-a i predstavnika Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja koja koordinira aktivnosti oko realizacije ovog projekta.

 

Potpisan ugovor za izgradnju kuća iz donacije Kuvajta

 

''Donacija vredna milion dolara predstavlja pomoć vlade Države Kuvajt vladi Republike Srbije, i proizilazi iz težnje Države Kuvajt da pruži ruku podrške pogođenima katastrofama bilo gde u svetu, a to je dužnost čoveka koja vezuje sve nacije u nevoljama,'' rekao je privremeni otpravnik poslova Ambasade Države Kuvajt u Beogradu gospodin Halil Al-Enezi.

 

Projekat izgradnje stambenih objekata predstavlja prvu fazu u realizaciji kuvajtske donacije. Za izgradnju stambenih objekata biće iskorišćen deo od ukupnog iznosa kuvajtske donacije koja je opredeljena kao pomoć Srbiji. Delegacija Društva Crvenog polumeseca

 

Kuvajta će u narednom periodu proučiti potrebe i zahteve pogođenih poplavama u koordinaciji sa Vladom Srbije, kako bi se ugroženima u narednim fazama realizacije donacije pružilo još pomoći.