Vesti

17 Jul 2014, 16:17

Počela podela naftnih derivata poljoprivrednicima sa poplavljenih područja


Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine i lokalnim samoupravama vrši podelu naftnih derivata poljoprivrednicima sa poplavljenih područja.

 

Podela će se obavljati na benzinskim stanicama kompanije NIS a.d., u periodu od 17. do 21. jula 2014. godine, u vremenu  od 7.00 do 19.00  časova, na lokacijama koju je za tu namenu odredilo preduzeće NIS a.d. Novi Sad.

 

Naftne derivate mogu podići poljoprivredni proizvođači, fizička lica i poljoprivredna gazdinstva u ugroženim područjima, a koja se nalaze na konačnom spisku koje je utvrdilo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. Svi gore navedeni korisnici imaju pravo na preuzimanje 20 litara naftnih derivata po hektaru presejane površine poljoprivrednog zemljišta.

 

Korisnici ove pomoći dužni su da lično preuzmu naftne derivate i da na mesto raspodele ponesu lični dokument sa slikom radi identifikacije, kao i da potpišu Izjavu  kojom potvrđuju preuzimanje.

 

Pregled lokacija na kojima se vrši praspodela naftnih derivata, kao i pregled površina za presejavanje objavljen je na sajtu Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima www.obnova.gov.rs