Vesti

20 Februar 2015, 14:20

Otvoren humanitarni SMS broj za pomoć poplavljenima u Makedoniji


Beograd, 20. februar – Crveni Krst Srbije otvorio je humanitarni SMS broj 2002 za pomoć ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima u Makedoniji. Cena SMS poruke je 50 dinara bez PDV, za sve tri mreže mobilnih operatera (Telenor, Telekom i VIP), a sredstva će biti uplaćena Makedonskom Crvenom Krstu za pomoć ugroženima. Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja poziva sve koji imaju mogućnosti da se uključe u ovu humanitarnu akciju i pomognu ugroženom stanovništvu Makedonije.

Pored prikupljanja humanitarne pomoći koju organizuje Crveni Krst Srbije uz podršku Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, Vlada Srbije je na predlog predsednika Vlade opredelila jednokratnu pomoć Makedoniji u vrednosti od 50.000 evra za pomoć poplavljenima.


Građani Makedonije su izraženom solidarnošću i humanošću tokom 2014. godine izuzetno doprineli da se značajno umanje posledice katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju. Makedonija je kroz bilateralne donacije, ali i pomoć građana preko Crvenog Krsta pomogla ugroženom stanovništvu u Srbiji u robi i novcu u vrednosti od skoro 250.000 evra.


Pomoć ugroženom stanovništvu u Makedoniji možete poslati i uplatom sredstava na dinarski račun Crvenog Krsta Srbije. Dinarski račun je 200-2627490101862-26, svrha uplate – Pomoć stanovništvu Makedonije.