Vesti

07 Maj 2015, 22:07

Obrenovac primer zajedništva


Obrenovac, 7. maj 2015. godine - Evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han posetio je danas obrenovačku Poljoprivredno-hemijsku školu, koja je rekonstruisana sredstvima EU i otvorio sportsko takmičenje u odbojci i košarci zajedno sa ministrom prosvete i gradonačelnikom Beograda, Srđanom Verbićem i Sinišom Malim.

Ceremoniji su prisustvovali direktor vladine Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima Marko Blagojević, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković i drugi.

Obnova Obrenovca od posledica strašnih poplava od pre godinu dana je sjajan primer šta može da se uradi kada se nastupa zajedničkim snagama, rekao je evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han.

Posle obilaska obnovljene Poljoprivredno-hemijse škole, Han je rekao da je pre godinu dana bio u Obrenovcu i da se uverio u posledice poplava, kao i da nije mogao ni zamisliti da će tokom današnje posete videti potpuno obnovljen grad.

Han je odao priznanje svima koji su učestvovali u obnovi Obrenovca, a posebno se zahvalio šefu dalegacije EU u Srbiji Majku Davenportu i njegovom timu.

Han je učesnicima osnovnih škola iz poplavljenih područja u Srbiji, koja danas i u naredna dva dana učestvuju u sportskoj manifestaciji povodom Dana Evrope, poželeo da se dobro zabave i steknu nova prijateljstva.

Izvor: Tanjug i Fonet