Vesti

23 Mart 2015, 16:23

Humanitarni koncert za pomoć poplavljenom stanovništvu


Beograd, 23. Mart 2015. godine - Veliki humanitarni koncert "Balkanopolis i prijatelji" čiji je prihod od prodatih ulaznica namenjen stanovništvu Srbije sa područja pogođenih prošlogodišnjim poplavama, održaće se 15. maja u Kombank Areni.

Na koncertu će nastupiti poznati beogradski muzičar, multiinstrumentalista Slobodan Trkulja sa svojim ansamblom Balkanopolis i specijalni gosti, najpoznatija portugalska fado pevačica Mariza, američka soul i džez pevačica Oleta Adams, mlada arapska zvezda Majsa Kara i kompozitor i pevač iz Senegala, Baba Mal.

Kako je danas na konferenciji za novinare rekao autor projekta Trkulja ovim humanitarnim koncertom obeležiće se godinu dana velike solidarnosti u vreme poplava iz maja 2014. godine i označiti početak kampanje prevencije, da nam se isto nikad više ne ponovi.

Direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević zahvalio je Slobodanu Trkulji i njegovom timu na pomoći.

"Mi krećemo od nule i potrebna nam je sva pomoć i nema vrata na koja nećemo zakucati da dobijemo pomoć za prevenciju od elementarnih nepogoda kojih je u Srbiji mnogo", rekao je Blagojević.

On je dodao da koncert dolazi u pravom trenutku, kada kao zemlja počinjemo da se bavimo prevencijom, nacionalni program za upravljanje rizicima od elementarnih nepogoda je usvojen u decembru prošle godine a napravljen je u saradnji sa najboljima u toj oblasti - Svetskom bankom, Ujedinjenim nacijama, Evropskom unijom, Ambasadom Švajcarske.

Za njegovu realizaciju potrebna je sva raspoloživa pomoć, dobrodošla je pomoć muzičara kao što je Trkulja da se pokrene svest građana o neophodnosti prevencije.

"Prevencija je nešto čime država mora ozbiljno da se bavi, ali bez građana i njihove podrške i saradnje to će biti skoro nemoguće", istakao je Blagojević.

 

Lajt motiv koncerta je solidarnost, Grad Beograd je obezbedio besplatnu salu u udarnom majskom terminu, a umetnici nastupaju bez honorara, rekao je Trkulja.

On je pozvao publiku da dođe u što većem broju i tako iskaže svoju solidarnost kao i društveno odgovorne firme da pomognu kupovinom VIP ulaznica koje su namenjene isključivo njima.

Karte su puštene u prodaju danas a sav prihod od prodatih ulaznica biće namenjen područjima koja su pogođena prošlogodišnjim poplavama.