Vesti

14 Decembar 2014, 14:14

Gotova kuća u Krasavi, EU ubrzava obnavljanje ostalih objekata


Prva od desetak kuća u selu Krasava u opštini Krupanj, koja je oštećena u majskim poplavama potpuno je obnovljena sredstvima Evropske unije (EU) namenjenih izgradnji i obnovi u

KRASAVA, 14. decembar 2014. Godine - Prva od desetak kuća u selu Krasava u opštini Krupanj , koja je oštećena u majskim poplavama potpuno je obnovljena sredstvima Evropske unije (EU) namenjenih izgradnji i obnovi u poplavljenim područjima. Inače, na teritoriji opštine Krupanj oštećen je ukupno 341 objekat.

 

Zahvaljujući ubrzanim naporima EU već je završena obnova 282 privatne kuće u opštinama Obrenovac, Obrenovac, Kraljevo, Osečina, Šabac, Bajina Bašta, Smederevska Palanka, Velika Plana, Čačak, Koceljeva i Paraćin.

 

U toku je obnova još oko 600 objekata u 30 opština u Srbiji među kojima su i Požega, Gornji Milanovac, Lajkovac, Malo Crniće, Mionica, Ruma i grad Smederevo. Ukoliko se pogodni vremenski uslovi ne budu menjali, do kraja januara 2015. biće kompletno završen ovaj posao za koji je EU izdvojila 7,5 miliona evra. Inače program pomoći Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji, u vrednosti od 30 miliona evra, finansira Evropska unija iz pretpristupnih fondova IPA.