Vesti

28 Februar 2018, 15:28

Država će u ovoj godini uložiti još više novca u obrazovne ustanove


Ulaganje u školske objekte jedan je od pokazatelja dobre saradnje lokalnih samouprava, ministarstava i drugih tela Vlade Republike Srbije, poručio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u Osnovnoj školi ”Nada Popović” u Kruševcu, povodom završteka radova na rekonstrukciji te ustanove.

On je naveo da je reč o velikoj školi i veoma zahtevnoj rekonstrukciji u koju je uloženo više desetina miliona dinara. Kada je reč o obnovi škola prošla godina je bila rekordna, a s obzirom da će tokom ove godine biti rekonstruisano više gimnazija sa grantovima od preko milion evra, verujem da će tokom 2018. godine u obrazovne ustanove država uložiti još više novca, rekao je Šarčević.

 

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima završila je radove na rekonstrukciji fiskulturne sale, svlačionica, sanitarnih čvorova, elektro mreže, uvođenju protivpožarne zaštite i alarma, sanaciji grejanja i grejnih tela i sanaciji dvorišta. Za te radove iz budžeta Vlade Republike Srbije izdvojeno je više od 65 miliona dinara.

Direktor Kancelarije Marko Blagojević rekao je da će Vlada nastaviti da ulaže i obnavlja objekte u Kruševcu sve dok grad bude imao inicijativu i projekte, jer novca ima.

 

Do sada smo završili projekte u 79 gradova i opština, dok su u 40 radovi u toku, precizirao je Blagojević i dodao da će program obnove trajati jako dugo jer se radi o kompleksnim objektima koji decenijama nisu “taknuti”.

 

Kruševačka škola je, takođe, deo projekta Modernizacije škola, kroz koji je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo 8 miliona dinara za zamenu stolarije i sanaciju mokrih čvorova za osobe sa invaliditetom.

 

Izvor: Tanjug


?>