Vesti

31 Mart 2017, 15:31

Adrani: Nova škola za bolje rezultate


Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima posetili su danas Osnovnu školu ”Dragan Marinković” u selu Adrani, u Kraljevu, koja je u potpunosti obnovljena i dograđena y septembru prošle godine.. Sredstva za izvođenje radova obezbeđena su iz Fonda Solidarnosti Evropske Unije (8,5) miliona dinara i budžeta Grada Kraljeva (milion dinara).

Statistika kaže da se u novom ambijentu deca bolje osećaju i bolje uče, rekao je ministar Šarčević i naglasio da veruje da će uskoro biti rešen i problem fiskulturne sale. Zgrada škole u Adranima datira iz 19. veka. Škola je sanacijom osim na funkcionalnosti dobila i 200 kvadratnih metara nove površine, napravljeni su novi toaleti za učenike i nastavnike, nove kancelarije i učionica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrednost objekata koji su u nekoj fazi realizacije je veća od četiri milijarde dinara, a ukupna vrednost programa je veća od 10 milijardi dinara, rekao je direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević. On je istakao da će se posao nastaviti sve dok ne bude obnovljena svaka škola, vrtić, ambulanta i dom zdravlja, kojima je potrebna obnova. Blagojević je rekao da je do sada u Kraljevu uloženo skoro 300 miliona dinara i to u obnovu škole u Adranima ali i u izgradnju 10 mostova, sanaciju dva klizišta, uređenje vodotokova, sanaciju vodovodne mreže u Sirči i Adranima,  i naglasio da je veliki posao tek pred nama jer će se nastaviti ulaganja u ovaj grad.


?>