Председник Србије уручио кључеве породицама у Убу

Куће породица Николић, Марковић и Гаврић у селима Лисо поље и Бргуле изграђене су и опремљене средствима Фондације "Драгица Николић".

 

Породици Николић у Лисо пољу санирана је стара кућа од 67 квадрата и урађена нова монтажна од 90 квадрата и саниран је пољопривредо економски објекат.

 

Председник Србије поручио је да он и његова породица имају обавезу да се све време његовог мандата, а и након тога, ураде све што могу да бар некоме олакшају живот. 

 

Он је рекао да је Фондација "Драгица Николић" донирала око 3,6 милиона евра у сарадњи са Министарством здравља и кризним фондом да се куће обнављају. 

 

Председник је рекао да ће све куће које је Фондација "Драгица Николић" обећала да ће изградити и обновити, а биће их око 400, бити завршена до краја лета и да нико неће дочекати зиму ван својих домова.

 

Председник Србије уручио  кључеве породицама у Убу

Супруга председника Николића, Драгица Николић рекла је да је фондација испунила обећање дато пре непуних месец дана. Она је прецизирала да фондација тренутно ради на комплетном реновирању 14 кућа и на делимичној адаптацији 180 кућа.

 

"Вероватно ће бити још кућа за адаптацију, а тренутно имамо тачна имена и адресе 180 људи којима треба реновирати куће", рекла је Николић и подсетила да је фондација донирала 3,6 милиона у роби, лековима, грађевинском материјалу, пумпама.

 

Домаћин Жељко Николић, рекао је новинарима да су поплаве уништиле не само његово домаћинство већ и живину и стоку, али да ће уз помоћ Фондације "Драгица Николић" и председника општине Уб, много лакше превазићи велике проблеме.

 

Породици Марковић у Бргулама реновирана је стара кућа од 28 квадрата и направљена нова монтажна, док је породици Гаврић изграђена монтажна кућа од 67 квадрата, а донирани су и блокови и цемент за нови пољопривредно економски објекат.

 

Извор: Тањуг