Кока-Кола фондација обезбедила додатних 500.000 долара помоћи

''Катастрофалне поплаве, које су овог маја погодиле Србију, захтевале су брзу и одлучну реакцију целе заједнице, а Кока-Кола систем је међу првима препознао да заједници може помоћи својом експертизом и финансијским средствима. Запослени у Кока-Кола систему, свесни ситуације, су се активно укључили у помоћ угроженом становништву. Волонтирали су више од 6.000 сати пружајући, пре свега, помоћ у организацији и комуникацији, јер је од кључне важности било да тачне и правовремене информације стигну до што већег броја људи. Заједничким снагама, уз многе волонтере, формиран је Инфо центар Црвеног крста Београда захваљујући којем је олакшан рад прихватних центара и евидентирање евакуисаних, '' рекао је Димитар Андонов, директор операције за Србију, Црну Гору и Македонију у компанији Кока-Кола.

 

„Кока-Кола фондација је, од првог дана по формирању Канцеларије, заједно с нама радила на идентификовању пројеката у које би уложила средства намењена обнови Србије након поплава. Одлука Фондације да делом нових издвојених средстава, у износу од близу 20 милиона динара, подржи обнову објеката за заштиту од поплава, представља круну ове сарадње и потврду спремности Кока-Коле да узме у обзир пројекте који у овом тренутку представљају приоритет без премца Владе Србије. До сада смо, кроз исплату материјалне помоћи за преко 15.000 домаћинстава, само у обнову кућа уложили преко 30 милиона евра. Средства Кока-Коле, као и средства других донатора који су, на препоруку Канцеларије уложили или ће уложити близу 600 милиона динара у опоравак инфраструктуре за заштиту од поплава, допринеће битном унапређењу личне сигурности, као и сигурности имовине грађана широм Србије.

 

Нова донација у укупном износу од 500.000 долара сврстава Кока-Колу у ред највећих корпоративних донатора обнове. Истовремено, нова средства представљају и потврду поверења приватног сектора у кредибилитет процеса обнове какав смо замислили,поставили на ноге и какав данас спроводимо у дело“ рекао је Марко Благојевић, Директор Канцеларије Владе Србије за помоћ и обнову поплављених подручја.