Завршена обнова ОШ ”Краљ Александар Први” у Горњем Милановцу

Много се улаже у образовање и надам се да ће врло брзо све школе у Србији изгледати овако, рекао је министар Шарчевић и нагласио да је изузетно важно то што се обнове и реконструкције раде темељно и квалитетно. ”На нама је да променимо амбијент и радимо квалитетније”, поручио је Шарчевић.

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Обнова зграде почела је 31. јануара 2017. године. Вредност радова је близу 11 милиона динара. Директор Канцеларије Марко Благојевић рекао је да је у овом тренутку у току рад на 86 објеката, образовних и здравствених, широм Србије, док се пројектна документација ради још за 150 објеката. ”Безбедност школа је на првом месту приликом реконтрукције, на другом месту је енергетска ефикасност, док као додатна вредност на крају долази лепота”, нагласио је Благојевић.


Улагање у образовање је инвестиција која се увек исплати, поручио је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и истакао да општина у образовање улаже 24 одсто буџета. Иначе, ОШ „Краљ Александар Први” је школа са најдужом традицијом у Горњем Милановцу. Садашња зграда израђена је 1931. године, а настава се одвија у две зграде, млађи и старији разреди су одвојени. 

 

Детаљније о обнови Основне школе "Краљ Александар Први" можете наћи на линку http://www.obnova.gov.rs