Санација здравствених и образовних установа у Ваљеву и Коцељеви

Вучић је у Дивцима, код Ваљева, присуствовао отварању нове амбуланте, чију је изградњу финансирала Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, из средстава Фонда солидарности ЕУ.

Он је том приликом рекао да је изградња овог објекта коштала 9,5 милиона динара, уз подсећање на то да су радови почели крајем децембра прошле године, и да је инвеститор ЈП "Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева".

Према његовим речима, у овој здравственој установи, седам дана недељно, радиће лекар, за чији је смештај обезбеђена кућа, која се налази поред амбуланте.

Премијер је великом броју окупљених грађана обећао да ће и путеви у том месту бити санирани и изграђени у договору са локалном самоуправом, и најавио да ће бити обновљен санитарни чвор у школи и саниран терен локалног фудбалског клуба ОФК "Дивци".

Отварању нове амбуланте присуствовали су и министар омладине и спорта Вања Удовичић, министар здравља Златибор Лончар и министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић.

Вучић је потом обишао и Медицинску школу "Др Миша Пантић" у Ваљеву, где је присуствовао потписивању уговора за обнову зграде ове образовне установе.

Он је том приликом изнео податак да вредност радова на санацији школе износи приближно 17 милиона динара, без ПДВ-а, и прецизирао да је рок за завршетак радова 90 календарских дана.

На сваки могући начин настојаћемо да порасте животни стандард, који значи већа примања, боље школе, путеве, домове здравља и да то грађани коначно виде и осете, нагласио је премијер.

Он је подсетио на то да је у последњих месец дана обишао 25 школа и болница, и додао да планира да посети више од 1.000 таквих објеката у току ове године.

 

Вучић је, говорећи о обнови поменуте медицинске школе, рекао да ће објекат бити окречен, урађени нови прозори, реконструисан таван и кров, али и тоалети, који нису били у тендерској документацији.

Током посете, премијер је разговарао са ученицима, којима је поручио да ће ускоро имати бољу, лепшу и сигурнију школу.

Директор школе Александар Маравић упознао је премијера са чињеницом да је зграда саграђена 1906. године, при чему медицинска школа у тој згради ради од 1965. године.

Вучић је данас обишао и радове на адаптацији и санацији објекта Здравствене амбуланте у Драгињу, у општини Коцељева.

 

Он је тим поводом подсетио на то да и ове радове, чија је вредност процењена на пет милиона евра, финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима, из средстава Фонда солидарности ЕУ.

Премијер је посетио и Основну школу "Мића Станојловић" у Коцељеви, где је разговарао са ученицима, којима је поручио да ће имати бољу и уређенију школу и да је на њима само да вредно уче.

Том приликом је потписан и уговор о обнови ове образовне установе, за шта је издвојено 15 милиона динара, а радови ће почети од 4. априла, и трајаће 45 дана.