Једнаки услови за образовање деце у Србији

Вучић је рекао да вредност санације и адаптације школе у Рајковићу износи 25,8 милиона динара, и истакао да је циљ да се промени изглед земље и да се утиче на будућност деце.

Хоћемо да свако дете са села, из Рајковића, Крчмара или било којег другог из мионичког краја, има једнако право на образовање и добре услове. Хоћемо да покажемо да је наша обавеза да створимо једнаку шансу за ту децу, поручио је премијер у обраћању мештанима.

Он је поновио да је поносан на то што је Влада решена да обнови све школе у Србији, али и све домове здравља, болнице, обданишта, социјалне установе и слично.

И то ћемо да радимо у годинама које су пред нама, најавио је премијер и додао да је пресрећан због чињенице да се налази у срцу Србије, у селу Рајковић, с обзиром на то да је мало ко долазио у удаљена места.

Желимо да помогнемо и наставницима, којих је овде 33, а 18 су ваннаставно особље, да им свима омогућимо да раде и живе у бољим условима. Овде има и 242 деце, заједно са истуреним одељењима. Добро је да их није мање, да је пад заустављен, а надам се да ће их бити и више, истакао је Вучић.

Премијер је рекао да зна да мештани не живе лако и да им не тече мед и млеко, и поручио да није ни дошао да им то обећава, али да је спреман да обећа да се заједничким напорима, уз борбу и рад, ствари могу променити на боље, како би и будућност деце била боља.

Мораћемо још да радимо, али ћемо наставити са оним што смо обећали и са чим смо кренули, а то је обнова школа и болница. Сваке недеље ћу то да радим. Прошле недеље сам био у Калиновцу, малом месту на Убу, данас сам у Мионици, а после идемо у Љиг. Неће ми бити тешко све док не видим да свако дете има и чисту учионицу, и таблу, и добар сунђер да ту таблу обрише, нагласио је Вучић.

 

Вучић је након тога у Љигу, где је присуствовао потписивању Уговора о обнови Средње школе "1. 300 каплара", упутио позив ангажованим предузећима да максимално одговорно изведу радове, јер ће им то бити референца за нове пројекте, којих ће свакако бити.

Он је поручио да рад на остваривању боље будућности није лак, нити једноставан, да се не дешава преко ноћи, али да је сигуран да се помаци виде на сваком пољу.

Вучић је поновио да ће наставити да обилази све школе које треба обновити у Србији, како би сва деца имала једнаке шансе на образовање и постизање максималних резултата.