Улагање у образовање инвестиција у будућност

Вучић је том приликом истакао да је изградња школе у овом селу код Уба коштала приближно девет милиона динара.

Премијер је претходно данас обишао и Основну школу "Милан Муњас" у општини Уб, где је присуствовао потписивању уговора о извођењу радова на реконструкцији ове школе, који је вредан 21,4 милиона динара.

Он је објаснио да је овим уговором предвиђено да се до почетка наредне школске године поправе кров и делови пода школе, али и да се реконструишу тоалети, као и да се изгради један за децу са инвалидитетом.

 

Уговор о реконструкцији матичне зграде школе, изграђене 1982. године, а коју похађа 1.139 ученика, међу којима су и деца са инвалидитетом, потписали су председник општине Уб Дарко Глишић и директор „Експорт универзала“, извођача радова, Александар Николић.

Премијер је указао на то да радове финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, а средства потичу из Фонда солидарности ЕУ. 

Он је такође указао на то да је предвиђено да радови почну 1. јуна ове године и да буду завршени до почетка септембра.

ОШ "Милан Муњас" добила је од Министарства омладине и спорта лопте за фискултурну салу.

Школе су обишли и директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић, министар омладине и спорта Вања Удовичић и министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић.