Све школе и амбуланте ће бити обновљене

Вучић је истакао да наша земља нема довољно образованих и стручних кадрова, због чега мора да мења систем школства и да развија дуално образовање.

Он је указао на то да кроз стране компаније већ почиње да функционише дуално образовање у Србији, уз напомену да и домаће компаније морају да крену са истим програмом како би биле успешније.

Према његовим речима, вредност радова на обнови зграде Машинске школе у Свилајнцу, који би требало да буду завршени почетком марта, износи 31 милион динара.

До сада је завршена прва фаза, која је обухватала обнову фасаде школе, изолацију, замену столарије и реконструкцију приземља, док ће у оквиру друге фазе бити реконструисан кров, промењене електричне инсталације и обновљен први спрат.

Радове на овој школи, поред премијера, обишли су и министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић, министар здравља Златибор Лончар и директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић.

Вучић је након посете овој образовној установи присуствовао потписивању Уговора о почетку радова на обнови амбуланте у Кушиљеву.