Coca-cola обезбедила спортску опрему за све школе погођене поплавама

“Coca-Cola Фондација је, од првог дана по формирању Канцеларије, заједно с нама радила на идентификовању пројеката у које би уложила средства намењена обнови Србије након поплава. Захваљујемо се Coca-Cola Фондацији на спремности да узме у обзир пројекте који су представљали приоритет Владе Србије, јер осим донације у спортској опреми за све основне школе у Србији, Coca-Cola Фондација је на предлог Канцеларије донирала и средства у износу од близу 20 милиона динара за санацију инфраструктуре за заштиту од поплава у Параћину и Убу. Радови на обнови су завршени и допринеће битном унапређењу личне сигурности, као и сигурности имовине грађана ове две општине. Реализација оваквих пројеката представља и потврду поверења приватног сектора у кредибилитет процеса обнове какав смо замислили, поставили на ноге и какав данас спроводимо у дело. Циљ Канцеларије и Владе Србије је да се ускоро донесе нови Закон о управљању ризиком од елементарних непогода и да се новим системским решењем подржи развој превенције како бисмо имали мање оваквих ситуација у будућности.” рекао је Марко Благојевић, директор Канцеларије Владе Србије за помоћ и обнову поплављених подручја. 

“Coca-Cola систем већ готово пола века активно учествује у животима грађана Србије. Прошлогодишње поплаве су биле изузетно стресне за целу земљу, а наша жеља је била да овом донацијом омогућимо најмлађима да, упркос тешком старту, имају подстицајан пут ка животним успесима. Навике се усвајају у најранијој доби а физичка активност је најједноставнији и најважнији начин да свако од нас унапреди своје здраве навике. Зато смо желели да донацијом коју су прошле године обезбедиле Coca-Cola Фондација и локални Coca-Cola систем, обезбедимо спортску опрему која ће да траје и да служи многим генерацијама које долазе“, изјавио је Димитар Андонов, генерални директор компаније Coca-Cola.

Уочи донације у Крупњу, запослени у Цоца-Цола систему са ђацима и волонтерима Црвеног крста засадили су стабла као успомену на овај догађај и уредили школско двориште.

“Ова донација је за нас веома значајна, а данас смо у Крупњу као симболу међу местима која су највише оштећена у прошлогодишњим непогодама. Ми смо изузетно захвални што са колегама из Црвеног крста Србије можемо да допринесемо да се живот што пре врати нормали. За нас као пословни систем важан је просперитет, не само у смислу бизниса, већ и заједнице у којој послујемо, те кроз све наше активности размишљамо о димензији која ће бити на корист свима. Чврсто верујемо да само ако заједно напредујемо, и бизнис и друштво, можемо дугорочно направити значајне успехе“ нагласио је Александар Ружевић, генерални директор компаније Coca-Cola Hellenic.

Драган Радовановић, председник Црвеног крста Србије, истакао је да су запослени у Coca-Cola систему током поплава показали изузетну хуманост волонтирајући више од 6000 сати са тимом Црвеног крста на успостављању информационог и комуникационог чворишта и обезбеђујући преко потребну опрему. У најтежим условима, запослени су посветили своје знање и време да помогну, а изузетно је значајна чињеница да је и компанија једном од највећих донација током прошле године, била спремна да стане уз своје запослене и помогне целој земљи на радост генерација које долазе.