Вести

20 Фебруар 2017, 16:20

Задатак државе да брине о будућности деце


Врбас, 20. фебруар 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас током обиласка Основне школе "Петар Петровић Његош" у Врбасу, која би требало да буде комплетно реконструисана, да је ђацима неопходно обезбедити најбоље услове за учење.

Вучић је приликом обиласка школе Петар Петровић Његош у Врбасу рекао да ће у њену реконструкцију бити уложено више од 47 милиона динара, те да ће бити обновљене све санитарије, водоводне и друге инсталације, као и столарија. 

 

Председник Владе је истакао да је у Врбас дошао због реконструкције поменуте школе, која је важна као и свака београдска школа и треба да има исте, ако не и боље услове за наставу.

 

Вучић је подсетио на то да је у октобру отпочела обнова 234 објекта, од чега 106 образовних установа у више од 130 градова и места.

Имамо више новца у буџету него раније захваљујући раду, стрпљењу и поштовању грађана Србије, као и чињеници да смо спровели тешке мере, истакао је он и додао да зато данас новац може да буде уложен у школе. Вучић је поновио да ће држава, колико је у њеној моћи, унапредити положај просветних радника, који ће бити задовољнији него пре.

Председник Владе је поновио да се мора водити рачуна о читавој Србији и сваком њеном појединцу, а посебно о будућности деце.

Основна школа "Петар Петровић Његош" у Врбасу, која постоји од 1951. године и у којој се школује скоро 500 ђака, биће обновљена средствима из буџета преко Канцеларије за управљање јавним улагањима. 


?>