Вести

29 Март 2016, 21:29

За обнову школе у Свилајнцу 40 милиона из Фонда солидарности


Председник општине Свилајнац Предраг Милановић и директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић предали су данас на употребу ученицима и наставницима обновљену зграду средње школе, у коју је инвестирано 40 милиона динара из Фонда солидарности.

 

На згради школе саниран је кров, темељ, обављени сви унутрашњи радови, инсталације, нови тоалети, зидови, грејање, фасада. . .

"Реч је о главном објекту Средње школе, кога смо обновили после зграде Гимназије и још нам је остало да обезбедимо нове клупе, табле, намештај. . . а начелно имамо договор са Фондацијом Новак Ђоковић да они то донирају. Уколико буде неких проблема са процедурама, општина ће обезбедити та средства, до почетка нове школске године", рекао је Милановић на свечаности.

Милановић је подсетио да је саниран и објект у коме се обавља практична настава.

Благојевић је напоменуо да је реконструкција ове школе "део пројекта сређивања јавних објеката, које спроводи Канцеларија за управљање јавним улагањима и један је од укупно 51 објекта који су део овог програма".

"Ово је други највећи и други најскупљи објекат који се тренутно гради из овог програма, а први је који је завршен, што говори и о ангажовању општине Свилајнац, која је била посебно активна са аплицираним пројектима", рекао је Благојевић.

Први и највећи је био мост на реци Ресави у овој општини, подсетио је Благојевић и истакао да је у Свилајнцу много урађено од поплава у мају 2014. године и да је ова општина и највећи корисник средстава Фонда солидарности.

Средњу школу у Свилајнцу, у току радова, 22. фебруара је посетио и премијер Александар Вучић, а Милановић је данас истакао да је "ово шеста школа у општини Свилајнац, која је реконструисана у последњих годину дана".

 

Извор: Танјуг


?>