Обнова након елементарних непогода

07 Мај 2017, 11:07

Воде


Владе Јапана, Велике Британије, Турске, Италије, Алжира, Канаде, Индонезије, Албаније и Бугарске, као и Кока Кола Фондација и Европска унија су, на предлог Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја, одобриле финансирање за пројекте у укупној вредности од приближно 1 милијарду динара, намењене обнови инфраструктуре за заштиту од поплава. 

Радови на обнови и санацији инфраструктуре за заштиту од поплава су завршени на више од 300 локација широм Србије у надлежности Србијавода, Београдвода и Воде Војводине.


Укупна процењена вредност радова је већа од 3 милијарде динара.


У сарадњи с УНДП, обезбеђено је финансирање у укупном износу од 57 милиона динара за изградњу 18 брана за бујичне воде и чишћење корита река на територији следећих општина: Крупањ, Мали Зворник, Бајина Башта, Љубовија, Осечина, Врњачка Бања, Косјерић и Лозница.

Уз средства намењена обнови оштећене и уништене инфраструктуре за заштиту од поплава, у сарадњи са Светском банком, ЕУ и билатералним донаторима су обезбеђена средства у укупном износу од приближно ЕУР 70 милиона за пројекте унапређења система за заштиту од поплава.