Вести

12 Децембар 2014, 16:12 , Обреновaц

Уручени кључеви за још 39 нових кућа у Обреновцу


Председник Србије Томислав Николић и премијер Александар Вучић уручили су данас кључеве 39 нових кућа породицама у Обреновцу чији су домови уништени током мајских поплава, а које су изграђене из донација Уједињених Арапских Емирата и Кувајта

ОБРЕНОВАЦ, 12. децембра 2014. - Председник Србије Томислав Николић и премијер Александар Вучић уручили су данас кључеве 39 нових кућа породицама у Обреновцу чији су домови уништени током мајских поплава, а које су изграђене из донација Уједињених Арапских Емирата и Кувајта.

 

Из донација УАЕ изграђено је 14 кућа, а из донација Кувајта 25, а све су опремљене белом техником коју је поклонила компанија Горење.

 

Донацијом из Кувајта у Обреновцу се гради 25 типских кућа, све су по 65 квадратних метара, а у њих ће се уселити 37 чланова породица.

Укупна вредност донације је 400.000 евра, а донатор је Држава Кувајт кроз Друштво црвеног полумесеца те земље.

 

Николић је приликом уручења кључева 39 кућа у Обреновцу, рекао да доброчинство које су показали Кувајт и Уједињени Арапски Емирати тим државама није било потребно, оне имају новац за свој народ, али ово је био пример како један добар народ, као што је српски, и добра управа, могу да обезбеде да људи из света схвате да није само њихова невоља велика, да постоји и туђа невоља", рекао је Николић.

 

Српска невоља је тада била светска невоља и тако се свет према њој понео, рекао је Николић и додао да је поносан што су две велике пријатељске земље Србије помогле, те да се нада да ћемо са њима сарађивати и развијати економске односе.

 

Подсетила је да та организација ради пројекте за 19 брана у Србији како би била отпорнија на нове поплаве уколико до њих дође.

Догађају су и присуствовали и министар одбране Братислав Гашић, министар привреде Жељко Сертић, градоначелник Београда Синиша Мали, председник општине Обреновац Мирослав Чучковић и директор канцеларије за обнову Марко Благојевић.