Вести

12 Јун 2014, 13:12

Расподела семена пољопривредницима из угрожених подручја


Београд, 12. јун 2014. године – Министар пољопривреде и заштите животне средине у Влади Републике Србије Снежана Богосављевић-Бошковић најавила је да ће данас почети расподела помоћи пољопривредним произвођачима из подручја погођених поплавама.

 

Расподела семена пољопривредницима из угрожених подручја

Фото: rts.rs

 

Богосављевић-Бошковић је у интервјуу за Радио-телевизију Србије (РТС) поручила да ће семе у наредна три дана добити сви пољопривредници.

 

Она је објаснила да ће данас бити дељено семе пољопривредницима у Обреновцу, Лазаревцу и Подунавском округу, а сутра у Колубарском, Мачванском и Расинском округу, а након тога и на осталим угроженим подручјима.

 

Према њеним речима, произвођачи ће путем локалних медија и стручних служби бити обавештени о местима где могу да преузму семе.

 

За дистрибуцију помоћи, како је саопштила, задужене су радне групе за координирање активности на терену.

 

Говорећи о процедури преузимања помоћи, она је објаснила да пољопривредници треба да понесу неки лични документ с фотографијом и након преузимања потпишу записник који се шаље Канцеларији за обнову и помоћ поплављеним подручјима.

 

Богосављевић-Бошковић је навела да је, на основу прелиминарне евиденције коју је установила радна група, потребно поново засејати више од 16.000 хектара пољопривредног земљишта, при чему ће оно у највећој мери бити засејано семеном кукуруза.