Вести

01 Август 2014, 15:01

Привредници из Пазове граде куће у Бајиној Башти


Београд, 1. август 2014. - Представници Фондације ''Пазова за најугроженије'' потписали су данас уговоре са десет домаћинстава и протокол о сарадњи са општином Бајина Башта за изградњу породичних кућа пострадалима у поплавама на територији општине Бајина Башта.

 

Фондација Пазова за најугроженије донираће комплетан грађевински материјал потребан за изградњу десет породичних кућа, укључујући столарију, санитарије, материјал за изолацију и занатске радове. Процењује се да ће вредност донације износити око 20 милиона динара јер ће куће бити грађене добровољним радом.

 

Стамбени објекти биће изграђени за десет породица у Бајиној Башти које су остале без кућа услед дејства клизишта. Општина Бајина Башта обавезала се да ће обезбедити стручан надзор над извођењем радова, све неопходне дозволе за изградњу, као и да ће груби радови бити завршени у року од 55 радних дана.

 

Фондација „Пазова за најугроженије“, у оквиру своје иницијативе сакупљања средстава за помоћ, санацију, обнову или нову градњу домова за грађане из подручја захваћених поплавама сакупила је до сада око 59 милиона динара. Предвиђа се да се овим средствима може

финансирати изградња око 30 нових кућа из неколико општина, а активности око изградње ће бити договаране и координиране са Владом Републике Србије и Канцеларијом за помоћ и обнову поплављених подручја.

 

Фондацију ''Пазова за најугроженије'' су основали старопазовачка локална самоуправа, привредници, предузетници и грађани, бројни Пазовчани побуђени на солидарност и хуманост и мотивисани да конкретно помогну.


?>