Вести

23 Јул 2014, 15:23

Потписан уговор за изградњу кућа из донације Kувајта


Уговор за изградњу 25 стамбених објеката за погођене поплавама из донације државе Кувајт потписан је у понедељак 21. јула, у седишту Амбасаде Државе Кувајт у Београду.

 

Уговор су потписали, са кувајтске стране, привремени отправник послова Амбасаде Државе Кувајт у Београду господин Халил Ал-Енези и заменик председника Управног одбора ''Друштва Црвеног полумесеца'' Кувајта господин Анвар Ал-Хасави, а са српске стране генерални директор фирме ''Negal Company'' Владимир Кривокућа, која ће бити извођач радова на овом пројекту.

 

Уговор је потписан у присуству генералног директора ''Друштва Црвеног полумесеца'' Кувајта господина Абдул Рахмана Ал Оун-а и представника Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја која координира активности око реализације овог пројекта.

 

Потписан уговор за изградњу кућа из донације Kувајта

 

''Донација вредна милион долара представља помоћ владе Државе Кувајт влади Републике Србије, и произилази из тежње Државе Кувајт да пружи руку подршке погођенима катастрофама било где у свету, а то је дужност човека која везује све нације у невољама,'' рекао је привремени отправник послова Амбасаде Државе Кувајт у Београду господин Халил Ал-Енези.

 

Пројекат изградње стамбених објеката представља прву фазу у реализацији кувајтске донације. За изградњу стамбених објеката биће искоришћен део од укупног износа кувајтске донације која је опредељена као помоћ Србији. Делегација Друштва Црвеног полумесеца

 

Кувајта ће у наредном периоду проучити потребе и захтеве погођених поплавама у координацији са Владом Србије, како би се угроженима у наредним фазама реализације донације пружило још помоћи.