Вести

17 Јул 2014, 16:17

Почела подела нафтних деривата пољопривредницима са поплављених подручја


Канцеларија за помоћ и обнову поплављених подручја у сарадњи са Министарством пољопривреде и заштите животне средине и локалним самоуправама врши поделу нафтних деривата пољопривредницима са поплављених подручја.

 

Подела ће се обављати на бензинским станицама компаније НИС а.д., у периоду од 17. до 21. јула 2014. године, у времену  од 7.00 до 19.00  часова, на локацијама коју је за ту намену одредило предузеће НИС а.д. Нови Сад.

 

Нафтне деривате могу подићи пољопривредни произвођачи, физичка лица и пољопривредна газдинства у угроженим подручјима, а која се налазе на коначном списку које је утврдило Министарство пољопривреде и заштите животне средине. Сви горе наведени корисници имају право на преузимање 20 литара нафтних деривата по хектару пресејане површине пољопривредног земљишта.

 

Корисници ове помоћи дужни су да лично преузму нафтне деривате и да на местo расподеле понесу лични документ са сликом ради идентификације, као и да потпишу Изјаву  којом потврђују преузимање.

 

Преглед локација на којима се врши прасподела нафтних деривата, као и преглед површина за пресејавање објављен је на сајту Канцеларије за обнову и помоћ поплављеним подручјима www.obnova.gov.rs