Вести

20 Фебруар 2015, 14:20

Oтворен хуманитарни СМС број за помоћ поплављенима у Македонији


Београд, 20. фебруар – Црвени Крст Србије отворио је хуманитарни СМС број 2002 за помоћ угроженом становништву у поплављеним подручјима у Македонији. Цена СМС поруке је 50 динара без ПДВ, за све три мреже мобилних оператера (Теленор, Телеком и ВИП), а средства ће бити уплаћена Македонском Црвеном Крсту за помоћ угроженима. Канцеларија за помоћ и обнову поплављених подручја позива све који имају могућности да се укључе у ову хуманитарну акцију и помогну угроженом становништву Македоније.

Поред прикупљања хуманитарне помоћи коју организује Црвени Крст Србије уз подршку Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја, Влада Србије је на предлог председника Владе определила једнократну помоћ Македонији у вредности од 50.000 евра за помоћ поплављенима.


Грађани Македоније су израженом солидарношћу и хуманошћу током 2014. године изузетно допринели да се значајно умање последице катастрофалних поплава које су погодиле Србију. Македонија је кроз билатералне донације, али и помоћ грађана преко Црвеног Крста помогла угроженом становништву у Србији у роби и новцу у вредности од скоро 250.000 евра.


Помоћ угроженом становништву у Македонији можете послати и уплатом средстава на динарски рачун Црвеног Крста Србије. Динарски рачун је 200-2627490101862-26, сврха уплате – Помоћ становништву Македоније.