Вести

07 Мај 2015, 22:07

Обреновац пример заједништва


Обреновац, 7. мај 2015. године - Европски комесар за политику суседства и преговоре о проширењу Јоханес Хан посетио је данас обреновачку Пољопривредно-хемијску школу, која је реконструисана средствима ЕУ и отворио спортско такмичење у одбојци и кошарци заједно са министром просвете и градоначелником Београда, Срђаном Вербићем и Синишом Малим.

Церемонији су присуствовали директор владине Канцеларије за обнову и помоћ поплављеним подручјима Марко Благојевић, шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт, председник Општине Обреновац Мирослав Чучковић и други.

Обнова Обреновца од последица страшних поплава од пре годину дана је сјајан пример шта може да се уради када се наступа заједничким снагама, рекао је европски комесар за политику суседства и преговоре о проширењу Јоханес Хан.

После обиласка обновљене Пољопривредно-хемијсе школе, Хан је рекао да је пре годину дана био у Обреновцу и да се уверио у последице поплава, као и да није могао ни замислити да ће током данашње посете видети потпуно обновљен град.

Хан је одао признање свима који су учествовали у обнови Обреновца, а посебно се захвалио шефу далегације ЕУ у Србији Мајку Давенпорту и његовом тиму.

Хан је учесницима основних школа из поплављених подручја у Србији, која данас и у наредна два дана учествују у спортској манифестацији поводом Дана Европе, пожелео да се добро забаве и стекну нова пријатељства.

Извор: Таnjуг и Фонет