Пројекти

27 Јун 2019, 13:27

Након завршене фасаде и набављене опреме, завршена реконструкција ентеријера Универзитетске дечје клинике „Тиршова“


Завршени су радови на реконструкцији зграде Универзитетске дечје клинике „Тиршова“ која је изграђена давне 1924. године. У реконструкцију постојеће зграде и опремање клинике најсавременијом опремом уложено је близу 8 милиона евра из кредита Развојне банке Савета Европе.

Прoтeклих гoдинa фaсaдa дeчje бoлницe сe вишe путa рушилa и oтпaдaлa, a билo je и прoблeмa сa oлуцимa кojи су пoдливaли и прeтили дa угрoзe тeмeљe. Први пут од 1924. године, када је изграђена Универзитетска дечја клиника „Тиршова“, завршена је детаљна реконструкција фасаде, столарије и тераса вредна пола милиона евра.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У току су и радови на обнови ентеријера, односно хируршких, педијатријских и хематолошких амбуланти, у вредности од милион евра. Радовима на ентеријеру постојеће дечје клинике значајно ће се унапредити здравствена заштита деце.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За потребе Универзитетске дечје клинике „Тиршова“ је набављен и најмодернији апарат за магнетну резонанцу, вредан преко 1,1 милион евра, који је у октобру 2017. пуштен у рад.

 

Поред магнетне резонанце у „Тиршову“ је испоручено и више од 100 најсавременијих уређаја вредних близу 5 милиона евра који ће унапредити рад клинике, али и лечење пацијената не само у Србији већ и у региону. Изграђена је потпуно нова ангио сала са опремом за електрофизиологију срца на којој ће се, по први пут у Србији и региону моћи да спроводе дијагностичке и терапијске процедуре аритмије код деце.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поред потпуно нове ангио сале у "Тиршову" је стигао и флуороскопски рентген, покретни рентген, Ц лук, ултразвук, лапароскопски лук, машине за анестезију и остала најсавременија опрема.

 


?>