Вести

26 Новембар 2014, 15:26

Компанија ''Иванчић и синови'' донирала милион динара за обнову поплављених подручја


БEOГРАД, 26. новембра - Канцеларија за помоћ и обнову поплављених подручја и компанија ''Иванчић и синови'' су потписали уговор о донацији од милион динара за обнову и отклањање последица поплава у Србији. Компанија ће новац из донације намењен угроженима у поплавама уплатити на наменски рачун Владе Републике Србије.

Бесповратна средства од милион динара обезбеђена су издвајањем дела средстава од продаје сваког паковања производа Пробиотик током трајања хуманитарне активности. Канцеларија за помоћ и обнову поплављених подручја се, у име Владе Републике Србије, захваљује компанији ''Иванчић и синови'' на спремности да помогне обнову Србије, као и на разумевању за угрожене.

 

“'Држава је до сада новчано помогла више од 16.000 домаћинстава, исплаћено је 4 милијарде динара. 218 кућа се гради, од тога 150 кућа је у поодмаклој фази изградње, а 80 породица добило је новац за зидање или куповину новог стамбеног објекта. Морам нагласити да нам је помоћ других донатора од великог значаја јер помоћ коју нуди држава није довољна и зато смо захвални компанији ''Иванчић и синови'' на помоћи коју су пружили онима којима је најпотребнија”, изјавио је Марко Благојевић, директор Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја.

 

Поред донације у новцу, компанија „Иванчић и синови“ је за потребе становништва угроженог поплавама, преко Министарства здравља - централне апотеке КЦ Србија од маја месеца до данас донирала Пробиотик и друге своје производе у вредности од скоро 3 милиона динара.