Вести

29 Јануар 2018, 16:29

Изградња нове зграде ФОН-а


Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствовала је данас потписивању уговора за изградњу нове зграде Факултета организационих наука (ФОН) Универзитета у Београду, чија ће површина износити 7.619 квадратних метара.

Уговор о реализацији и финансирању пројекта изградње нове зграде ФОН-а потписали су министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић и декан Факултета организационих наука Милија Сукновић.

 

Република Србија је за изградњу овог објекта издвојила пет милиона евра из кредита Европске инвестиционе банке, а, према уговору, планирано је да Факултет уложи 60 милиона динара из сопствених средстава за опремање зграде.


Изградња новог објекта, који ће ФОН-у омогућити да упише 750 нових студената сваке године уместо досадашњих 430, део је активности Владе Србије које су усмерене на унапређење научног и иновационог система Србије.


Потписивању поменутог уговора присуствовала је и шефица Регионалног представништва Европске инвестиционе банке (ЕИБ) за Западни Балкан Дубравка Негре.

Након потписивања, присутни су обишли обновљене просторије овог факултета, за чију је адаптацију и реконструкцију Влада издвојила 35 милиона динара.


?>