Вести

14 Децембар 2014, 14:14 , Крупањ

Готова кућа у Красави, ЕУ убрзава обнављање осталих објеката


Прва од десетак кућа у селу Красава у општини Крупањ, која је оштећена у мајским поплавама потпуно је обновљена средствима Европске уније (ЕУ) намењених изградњи и обнови у

КРАСАВА, 14. децембар 2014. Године - Прва од десетак кућа у селу Красава у општини Крупањ , која је оштећена у мајским поплавама потпуно је обновљена средствима Европске уније (ЕУ) намењених изградњи и обнови у поплављеним подручјима. Иначе, на територији општине Крупањ оштећен је укупно 341 објекат.

 

Захваљујући убрзаним напорима ЕУ већ је завршена обнова 282 приватне куће у општинама Обреновац, Обреновац, Краљево, Осечина, Шабац, Бајина Башта, Смедеревска Паланка, Велика Плана, Чачак, Коцељева и Параћин.

 

У току је обнова још око 600 објеката у 30 општина у Србији међу којима су и Пожега, Горњи Милановац, Лајковац, Мало Црниће, Мионица, Рума и град Смедерево. Уколико се погодни временски услови не буду мењали, до краја јануара 2015. биће комплетно завршен овај посао за који је ЕУ издвојила 7,5 милиона евра. Иначе програм помоћи Европске уније поплављеним подручјима у Србији, у вредности од 30 милиона евра, финансира Европска унија из претприступних фондова ИПА.