Вести

16 Јун 2014, 13:16

Брза и ефикасна санација приоритетних сектора након поплава


Београд, 16. јун 2014. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са председницима 40 општина у Србији које су погођене недавним поплавама о активностима на санацији које су до сада реализоване, као и о приоритетним мерама које је неопходно предузети у наредном периоду.

Брза и ефикасна санација приоритетних сектора након поплава

 

Вучић је на састанку, којем су присуствовали и ресорни министри, најавио да ће Влада у току ове недеље усвојити и на разматрање у Скупштину Србије упутити Извештај о активностима државних органа током поплава, као и Предлог закона о санирању последица у поплављеним градовима и општинама Србије.

 

Председник Владе је указао на то да су сви ресорни министри, у координацији са Канцеларијом за помоћ и обнову поплављених подручја, припремили акционе планове за санацију последица поплава.

 

Брза и ефикасна санација приоритетних сектора након поплава

 

Приоритетни сектори у којима је неопходна брза и ефикасна санација, како је истакао, јесу обнова стамбених објеката и санација инфраструктуре – путне, железничке, комуналне и друге, као и ревитализација пољопривреде и обнова јавних зграда (болница, школа, пошти и друго).

 

У области енергетике приоритет је одржавање стабилности електроенергетског система, нагласио је Вучић.

 

Председници општина похвалили су напоре које Влада Србије предузима како би у што краћем року обновила поплављена подручја.