Вести

06 Јун 2014, 16:06

Благојевић и амбасадор УАЕ уручили помоћ најугроженијима у Убу


Уб, 6. јун 2014. године – Директор Канцеларије за обнову и помоћ поплављеним подручјима Владе Републике Србије Марко Благојевић и амбасадор Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) у Србији Џума Рашид ал Дахери уручили су данас пакете са прехрамбеним производима и кућном хемијом за 25 најугроженијих породица у Убу.

 

Благојевић и амбасадор УАЕ уручили помоћ најугроженијима у Убу

Фото: Танјуг

 

Ал Дахери је предао донацију коју је угроженима упутила Хуманитарна фондација Калифа бин Зајед ал Нахјан и најавио да ће се помоћ народа УАЕ наставити, у виду изградње кућа мештанима које су поплаве оставиле без домова.

 

Амбасадор УАЕ је истакао да се ради о помоћи народа УАЕ пријатељском српском народу и да је помоћ резултат пријатељства принца Бин Заједа са премијером Србије Александром Вучићем.

 

Фондација је, према његовим речима, одлучила да изгради куће онима којима је поплава уништила кров над главом, додајући да се ради о 40 до 50 кућа.

 

Он је најавио да ће изградња почети веома брзо, како би се радови завршили за два до три месеца.

 

УАЕ су увек уз своје пријатеље, без обзира на веру и боју коже, а тако смо и уз наше пријатеље у Србији. Осећамо да смо блиски, да је ово наша дужност да вам помогнемо, поручио је Ал Дахери.

 

Благојевић је навео да Србија има пуно пријатеља на свим странама света.

 

УАЕ су велики пријатељи на које можемо да се ослонимо. Најбоље у вези њихове помоћи је начин на који је стављају на располагање који указује да је то помоћ од срца, оценио је Благојевић.

 

Он је навео и да на посебном рачуну Владе Србије тренутно има око 20 милиона евра и да је то само један мали део онога на шта може Србија да рачуна.

 

Можемо да рачунамо на још вишеструку већу помоћ од оне до сада добијене, од ЕУ, УН и других, али до те помоћи води један унапред утврђени процес, према унапред утврђеним стандардима, истакао је Благојевић.

 

Директор Канцеларије за обнову и помоћ поплављеним подручјима је додао да има у плану да обиђе све општине погођене поплавама, како би стекао непосредан увид у стање, као и да предстоји пуно посла око постављања система и правила према којима ће се обављати процес пружања помоћи и касније обнове.