
Clarifications 

No.4 

Public Investment Management Office IOP/1-2017/RD 

Procurement of MRI Scanner 

KaHUsn3pii]a3ayr.paarv.ai.. 

Question 
number 

Reference in 
Tender 

documents 
Question Answer 

1. 
Section I I I . 

2. Postqualification 
Requirements 

Having in mind that the project is to be realized on turnkey 
basis, and if the bidder is solely responsible for the project 
completion, please confirm the following - sub-suppliers who 
the bidder acquires the items listed under technical 
specification, items 9.1-9.5 from Technical specification 
(please bear in mind that the MR device manufacturer does not 
manufacture these items), do not need to be reported as 
subcontractors. Please confirm that therefore the documentary 
evidence proving legal, financial, business, technical and 
personnel capacity - requirements listed on pages 36,37, 38 -
are to be submitted just for the bidder and the main equipment 
that is the subject of the procurement - MR device only. 

The Supplier can notify the Purchaser in writing of all 
subcontracts awarded under the Project after signing of the 
Contract. Such notification, in the original bid or later shall not 
relieve the Supplier from any of its obligations, duties, 
responsibilities, ©r liability under the Contract. 
The documentary evidence proving legal, financial, business, 
technical and personnel capacity (postqualification 
requirements) has to be submitted for the bidder and should 
refer to MRI scanner only, not for additional equipment and 
services. 

2. 

Section V I I . 

Clause 20. 

Having in mind that the project is on turn-key basis, please 
confirm if the company performing the civil works has to be 
reported as subcontractor. I f this is the case, please indicate if 
this notification can occur in accordance with Article 20 of the 
GCC „in the original bid or later" -later meaning after the 
Purchaser awards the Contract to the Bidder? 

The Supplier can notify the Purchaser in v^iting of all 
subcontracts awarded under the Project after signing of the 
Contract. Such notification, in the original bid or later shall not 
relieve the Supplier from any of its obligations, duties, 
responsibilities, or liability under the Contract. 
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