Procurement of medical equipment for Clinical Centre of Vojvodina
NO. IOP/55-2021/UHI
Clarification No.2

Issued on 16 of August 2021

Question 1:

"If the bidder is international company that complies with all requested requirements, please
clarify how it can satisfy following requirement:

(d) Personnel Capability, Documentary evidence: Certifications, standards and licences, point
1. “Bidder is obliged, before signature of the contract to submit evidence (licence) that is
registered for selling medicines and medical devices on the territory of the Republic of Serbia,
issued by Ministry of Health of the Republic of Serbia.”

Answer 1:

In Tender Documentation, Section III Evaluation and Qualification criteria, Postqualification
criteria, point (d) Personnel Capability, subpoint 1. Certifications, standards and licences it is
defined:

“Bidder is obliged, before signature of the contract to submit evidence (licence) that is
registered for selling medicines and medical devices on the territory of the Republic of Serbia,
issued by Ministry of Health of the Republic of Serbia.”

Purchaser has defined the request in accordance with the mandatory legal regulations of the
Republic of Serbia (Law on Medical Devices, "Official Gazette of RS" No. 107/2017).

According to the mention, the bidder is obliged to submit the requested certificate/license issued
by the Ministry of Health (copies of the abovementioned certificates and licences, valid on a

day of tender opening).

Purchaser points out that mentioned requirement can be cumulatively proven, i.e that it
can be fulfilled only by one of the members of the group of bidders.

Question 2:

Under the point 25 Inspections and tests please clarify who and where will performe mentioned
tests? '

Answer 1:

In accordance with the Tender documentation, Section VI Schedule of Requirements, 1. Related
Services and Completion Schedule, it is defined that test mentioned in Section VII GCC, Clause
25. Inspections and Tests will be perfomed on site, if any is required.



Also, in Tender documentations, Section VIII, SCC, Clause 25.1 and clause 25.2 defined, as
follows:

- 25.1. The tests shall be: in accordance with Table ”Related Services and Delivery
Schedules” - Section VI of Tender Documents
- 25.2. The tests shall be conducted at: Project Site
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