Vesti

01 Septembar 2017, 15:01

U Majdanpeku otvorene obnovljene zgrade Gimnazije i Tehničke škole


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju renovirane zgrade srednjoškolskog centra u Majdanpeku u kojoj su smeštene dve srednje škole, Tehnička škola i Gimnazija "Mile Arsenijević Bandera", a koje su obnovljene sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Na zgradi u kojoj se nalaze obe škole, urađena je fasada, zamenjena kompletna stolarija, nabavljena nova oprema i inventar, a zamenjen je i sistem grejanja pa će se učenici ubuduće, umesto na mazut, grejati na pelet.

 

  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predsednik Vučić je, u obraćanju učenicima i nastavnom osoblju Tehničke škole i Gimnazije, zamolio učenike da budu marljivi, vredni, da uče i slušaju svoje nastavnike. On je učenicima poručio da im znanje niko ne može oduzeti i da će svi pomagati koliko je god moguće "dok ne dođe vaše vreme da nas na svim ovim mestima zamenite".


“Država je uložila 1,2 miliona evra u zgradu škole da bi bolji uslovi i lepši ambijent škole doprineli većoj motivaciji učenika”, istakao je predsednik i poželeo svim učenicima srećan početak nove školske godine.


Poseti školi u Majdanpeku prisustvovali su i ministar obrazovanja Mladen Šarčević, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.


?>