Vesti

06 Jun 2014, 16:06

Blagojević i ambasador UAE uručili pomoć najugroženijima u Ubu


Ub, 6. jun 2014. godine – Direktor Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima Vlade Republike Srbije Marko Blagojević i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Srbiji DŽuma Rašid al Daheri uručili su danas pakete sa prehrambenim proizvodima i kućnom hemijom za 25 najugroženijih porodica u Ubu.

 

Blagojević i ambasador UAE uručili pomoć najugroženijima u Ubu

Foto: Tanjug

 

Al Daheri je predao donaciju koju je ugroženima uputila Humanitarna fondacija Kalifa bin Zajed al Nahjan i najavio da će se pomoć naroda UAE nastaviti, u vidu izgradnje kuća meštanima koje su poplave ostavile bez domova.

 

Ambasador UAE je istakao da se radi o pomoći naroda UAE prijateljskom srpskom narodu i da je pomoć rezultat prijateljstva princa Bin Zajeda sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

 

Fondacija je, prema njegovim rečima, odlučila da izgradi kuće onima kojima je poplava uništila krov nad glavom, dodajući da se radi o 40 do 50 kuća.

 

On je najavio da će izgradnja početi veoma brzo, kako bi se radovi završili za dva do tri meseca.

 

UAE su uvek uz svoje prijatelje, bez obzira na veru i boju kože, a tako smo i uz naše prijatelje u Srbiji. Osećamo da smo bliski, da je ovo naša dužnost da vam pomognemo, poručio je Al Daheri.

 

Blagojević je naveo da Srbija ima puno prijatelja na svim stranama sveta.

 

UAE su veliki prijatelji na koje možemo da se oslonimo. Najbolje u vezi njihove pomoći je način na koji je stavljaju na raspolaganje koji ukazuje da je to pomoć od srca, ocenio je Blagojević.

 

On je naveo i da na posebnom računu Vlade Srbije trenutno ima oko 20 miliona evra i da je to samo jedan mali deo onoga na šta može Srbija da računa.

 

Možemo da računamo na još višestruku veću pomoć od one do sada dobijene, od EU, UN i drugih, ali do te pomoći vodi jedan unapred utvrđeni proces, prema unapred utvrđenim standardima, istakao je Blagojević.

 

Direktor Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima je dodao da ima u planu da obiđe sve opštine pogođene poplavama, kako bi stekao neposredan uvid u stanje, kao i da predstoji puno posla oko postavljanja sistema i pravila prema kojima će se obavljati proces pružanja pomoći i kasnije obnove.