Вести

13 Новембар 2015, 17:13

Европска унија гради социјалне станове и школу у Обреновцу


Изградња зграде за социјално становање у Улици Ђачког батаљона 5 и издвојеног одељења Основне школе „Дражевац“ у насељу Пољане отпочела је у Обреновцу захваљујући средствима Европске уније кроз Програм помоћи ЕУ поплављеним подручјима у Србији. 

Зграда са 32 стана за намењена је породицама угроженим поплавама у мају 2014. године. Грађевински радови на парцели коју је обезбедио град Београд, требало би да буду завршени до краја маја 2016. Општина Обреновац, која ће бити корисник зграде и њоме управљати, одабраће породице које имају право становања у овом објекту. Европска унија издвојила је око 780.000 евра за изградњу и опремање објекта.


Европска унија финансира и изградњу и опремање издвојеног одељења Основне школе „Дражевац“ у Пољанама са 130.000 евра. Услед обилних падавина у мају 2014. године, ниво воде у школи је достигао један метар и знатно оштетио подове, зидове, столарију, фасаду и електричне инсталације. Нови објекат од 225 метара квадратних биће изграђен за 30 ученика, а радови би требало да буду завршени током јануара 2016. године. У школи ће се налазити три учионице, зборница, остава и тоалети, а биће прилагођена за особе са инвалидитетом. 


?>